I sin egen lilla bubbla

En robbot som åker runt 
Mitt barnbarn sa till mig härom dagen: "Magdalena, (han har slutat kalla mig för farmor) kan du inte köpa en sån där robbot som åker omkring och klipper gräset?" "Men var ska jag ha den, vilket gräs ska den klippa?" "Ditt gräs, här utanför". Han tycker att gården är min och att gräset tillhör mig och tycker det skulle passa bra med en robbot som åker runt och klipper det medan vi är uppe i lägenheten. Kanske ska jag utgå mer från att det är min gård, så som mina grannar gör. Gräsmattan fylls framåt kvällen av familjer som grillar. Nu har de dukat bordet med duk och satt fram lite extra stolar. Det fanns en tid när jag också var familj och dukade till grillfest. Jag hade landställe och kunde sitta ute på tomten när solen stod lågt på himlen framåt kvällen och fortfarande värmde. Jag saknar det och önskar att jag fick duka åt någon ute på gården. Men kanske får jag och mitt barnbarn ordna fest där nere, med grillat och dukat bord. Vi brukar hålla oss på balkongen men kanske får det bli ändring på det, dock utan robbot.
 
En balkong i drömläge 
På balkongen har jag börjat fixa i alla fall och jag har nog en av stans vackraste utsikt. Tycker jag själv i alla fall. Få i området har lyxen att både kunna njuta av solen och sjön. Eftersom sjön ligger åt norr missar man solen om man har utsikt åt det hållet, och har man balkong mot Söder missar man sjön. Men mina gavlar vätter åt båda hållen och jag har få anledningar att gå ner såvida jag inte vill sitta på bryggan. Men jag har legat en stund på gräsmattan för på eftermiddagen försvinner solen runt hörnet och det blir svalare på balkongen så här års. Nu är luften uppvärmd så nu är det skönt igen. Jag har planerat och möblerat om på min balkong, provat mig fram och kommit fram till några få förändringar. Jag har beställt två förvaringsskåp att ha ute. I dem kan jag ha krukor, jord, blompinnar och annat som jag vill få bort från golvet. Ovanpå kan jag ställa krukor. Det kommer bli fint och ännu finare när snickaren lagt nytt golv.
 
Behöver inte tänka på morgondagen  
Måsarna häckar från morgon till kväll. De är i sin egen lilla bubbla men hörs och syns mest hela tiden. Snart kommer de hålla till på taket för jämnan, turas om att leta mat. När ungarna kommer får man inte en lugn stund. Då kan jag inte ens prata i telefon på balkongen men vad gör det. Jag är så glad över mina måsar och att de äntligen är här. I juli försvinner de och flyger iväg, långt bort från Hamnen. Vi har fått andra högljudda hyresgäster i området också. Kanadagässen bodde inte här när jag flyttade in. De är graciösa med sina långa halsar men skiter på gräsmattan och väsnas så att jag har svårt att koncentrera mig om jag ska jobba. Men nu behöver jag inte jobba, nu behöver jag inte jobba alls på ett tag. Nu är det helg och jag behöver inte tänka på morgondagen.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Ta vara på denna ljuvliga helg. Unna dig något utöver det vanliga och tänk inte på morgondagen.
 
 
 
 
 

Kommentera här: