Det blev en hit

Den som väntar på något gott...
Jag har öppnat dörren och släpper återigen in den underbara vårvintern med fågelkvitter och barnröster. Jag vill bara ut. I går var jag ute i flera timmar. Jag och delar av min älskade familj var ute och luktade på bananspray som mitt barnbarn sprutade hej vilt, överallt. Den hade hade han sett när han var i en godisaffär förra fredagen, men farmor sa nej, eftersom det var fredag. Men så har han pratat om den i en veckas tid och till slut fick han den. "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Ganska ointressant att spruta i munnen, mycket roligare att spruta på husväggar, flaggstänger, träd och papperskorgar. Det var härligt att få träffa min son och hans tjej också. Hon ska åka till Gambia i veckan och fota för ett av de företag hon arbetar för; Mixed Grill. Mixed grill är ett svensk/afrikanskt textil- och klädesmärke med barnkläder som är så snygga så man vill ha dem själv. Min svärdotter hade resfeber men tyckte det skulle bli så roligt att komma iväg.
 
Mixed grill
"Mixed Grill är ett textil- och klädesmärke som grundades i Banjul, Gambia och drivs från Södermalm i Stockholm. Vi samarbetar med lokala entreprenörer där vi har nära kontakt och säkerställer att de får rätt betalt för sitt arbete och möjlighet att påverka sin självförsörjning". "I vårt värdegrundsarbete jobbar vi för att främja antirasismen och engagerar oss genom att hylla afrikansk kultur, att ge hjälp till självhjälp istället för bistånd, visionen är så mycket större än bara kläder och välgörenhet. Vi vill skapa ett forum för att lyfta fram afrikansk kultur och få människor att känna att de bidrar till något större genom att bära/ha Mixed Grills produkter". Läs mer här.
 
En hit 
Min Yinyoga app är verkligen en hit (vila dig i form). Jag minskar undan för undan på min sömnmedicin och ersätter den med yinyoga och meditation. Igår kom det upp nya bilder. Jag försöker såklart fokusera på enbart andningen men om det dyker upp bilder är det väldigt varma och ljusa bilder. Igår såg jag plötsligt framför mig mitt bord fyllt av krukor och groende plantor. Det är snart tid att sätta frön. Jag hade glömt och jag blev så glad när jag tänkte på det. Så avstressande och härligt att äntligen få tänka på sommaren. På klockrankor, solrosor, petunior och krasse. Jag hade ju en hel djungel på balkongen i somras och en tomatplanta som säkert gav mig uppåt hundra körbärstomater ända in i oktober.
 
Landetkänslan
Senare bär det av mot Mångkulturellt Centrum i Fittja. Jag och ett par vänner ska dit och äta vegetarisk brunch. Vi har varit där tidigare och då hamnade vi på en afrikansk gudtjänst. Vi får se vad som händer i dag. Denna helg har gett mig många nya intryck och jag tror verkligen att jag börjar kunna koppla bort jobbet. Det dyker upp jobbtankar ibland, likaså är hjärtklappningen inte helt och hållet borta. Jag är dock mindre orolig, vilket förmodligen kommer att resultera i att den snart försvinner. Det finns så mycket att se fram emot. Utanför mitt fönster ser jag en kvinna gå ut med hunden i morgonrock. Det såg jag aldrig i stan. Jag gillar landetkänslan här ute men på helger och somrar är det extremt många som kommer från andra delar av stan. Det får man räkna med när man bor i en närförort tror jag Folk får inte plats i stan längre. Jag tittar på bryggan och jag längtar efter att gå ner och ta ett dopp, jag tror jag kommer att slänga mig i redan i maj. Här kan du läsa mer om mitt förra besök på Mångkulturellt centrum.
 
Bryt upp, bryt upp! Ta fram din beredskap för att möta våren. Den kommer snart och det gäller att inte missa den!
 
 
 

Här kan du läsa mer om Mixed Grill som öppnar sin Web shop inom kort.
www.mixedgrill.se
 
 
Kommentera inlägget här: