Fortsätter att gunga fram i tillvaron

Gunga fram  
Mitt gungande till Old School Hip Hop fortsätter. Ja, inte just nu, för nu sitter jag på ett café i Hornstull, men hela morgonen gungade jag omkring med mina lurar så tätt intill öronen som det bara gick. Jag önskar att jag haft riktigt stora, maffiga hörlurar för grannen ovanför har börjat renovera sitt badrum, vilket jag i och för sig är tacksam för eftersom det innebär att jag inte kommer att få några fler läckor och förhoppningsvis slipper mögel i framtiden, men oväsendet är outhärdligt. Det är ju precis ovanför mitt vardagsrum. Det var knappt att jag klarade att laga till lunch och göra mig i ordning men med hjälp av lite groovey music härdade jag ut. Jag lever fortfarande på min lördagskväll. Den gjorde mig så lycklig och det ska inte dröja länge tills jag går ut och dansar järnet igen.
 
Koncentration 
Men nu sitter jag och ska försöka koncentrera mig på något vettigt igen. Jag har bokat en PT-tid i eftermiddag, behöver komma igång efter min semestervecka och missade ju ett par timmar när jag var borta. Jag är sjukskriven idag och i morgon. Det är min sista vecka på det ställe jag varit på sedan i november och jag ser fram emot att bli av med den börda det innebär att känna att jag fortfarande har ett visst ansvar, trots att jag faktiskt avsagt mig det och är sjuk. Sen blir jag arbetslös på halvtid. Om jag får någon arbetslöshetsersättning återstår att se. Jag ska i alla fall anmäla mig till arbetsförmedlingen och får jag inget får jag leva på sparade pengar eller ta lån på lägenheten.
 
Vilar så gott jag kan 
Jag har ingen ork att ta itu med det som borde tas itu med. Jag har massor av tvätt som ligger hemma, mat som borde inhandlas, deklaration som ska göras och telefonsamtal som ska ringas. Istället sitter jag och surfar på en massa musik. Helst vill jag jobba men jag är sjukskriven och då ska man inte jobba. Jag har varit inne och försökt beta av några av mina 87 mail jag hade i mailboxen, det kan alltid underlätta, men för övrigt behöver jag nog verkligen vila från jobbet. Jag tror jag var väldigt nära att bränna ut mig för någon månad sedan.
 
Nära 
Hur märker man sånt? Jo man märker det genom att ens hjärna inte funkar som den ska i vissa situationer. Att göra mitt jobb på den arbetsplats där allt funkar, går bra. Det som sitter i ryggmärgen och det som handlar om relationer och sånt som jag kan i sömnen går alldeles utmärkt, men att räkna huvudräkning går inte så bra som det brukar. Jag har väldigt lätt för huvudräkning annars och brukar alltid utmana mig själv på det och undviker helst miniräknaren men nu är det stopp. Försökte ändå när jag skulle räkna ihop inkomster och utgifter inför deklarationen igår, men det blev bara fel. Likaså är det dömt att misslyckas när jag vill lära mig nytt. Jag hade lite ambitioner på att lära mig spanska via en app, men nej, det kommer aldrig att gå. Det kommer att ge sig och en semestervecka har ändå gjort sitt.
 
Utmattad redan i somras 
Jag tror jag var rätt utmattad redan i somras, innan jag blev sjuk. Det gick bra att jobba heltid och det hade kunnat fortsätta gå bra om det bara hade fungerat ur arbetsmiljösynpunkt, men det gjorde det inte. En vecka kvar, sen är jag fri. Men det kommer som sagt inte bli mycket pengar i plånboken. Jag som varit väldigt slösaktig den sista tiden måste skärpa till mig rejält. Jag blir slösaktig när jag inte mår bra. Jag shoppingmissbrukar, det är min tröst-adiction. Jag har köpt kläder, skor och smink. Men nu är det slut på det roliga. Jag har det jag behöver och alla pengar får gå till mat och det nödvändigaste, för jag kommer bara ha en lön som täcker hyra och mat. Resten får jag ta från mitt sparkonto.
 
Sjukskriven 
Så är det numera. Vi som har riktiga åkommor, som har kroniska diagnoser och lider av sjukdomstillstånd som är både allvarliga och handikappande, vi orkar inte blanda in Försäkringskassan. Vi orkar inte alltid ANSÖKA om sjukpenning med risk att få nej. Det är inte så att Försäkringskassan inte tar våra sjukdomar på allvar, de gör de. Det är inte där vi har problemet men man ska ha en "normal" tillsvidareanställning på ett och samma ställe och helst vara sjukskriven på heltid, då funkar systemet. Det är en mycket påfrestande process att få till något som fungerar, jag vill ju jobba men eftersom jag vet att de inte kommer att godkänna halvtidssjukskrivning om jag inte är borta halvtid från mitt välfungerande jobb, får det vara. De krånglar verkligen till allt och det är inte värt att slösa energi för att sen förlora och bli ledsen och arg.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Släpp alla krav och måsten och gunga loss till lite Old School Hip Hop du med, eller varför inte supercoola Linda Pira. 
 
 
 
Städa undan soffbordet och gunga lite du med!
 
 

Kommentera här: