Eufori

Nyhetsrapportering  
Jag måste skruva ner de spanska nyheterna. Jag har sett bilder från jordbävningen i Equador och förfärats. Hemma stänger jag bara av. Mentalt alltså. Jag har haft ett uppehåll och inte tittat regelbundet på nyheter på väldigt länge. Jag brukar se dem sporadiskt men inte så som jag alltid följer nyheterna i vanliga fall. Jag orkar inte ens lyssna på morgonekot längre. Den sista tiden har jag gått upp och öppnat köksfönstret i stället och släppt in fågelkvittret. Det är stressen, jag har varit tvungen, för att rädda mig själv. Men nu är jag här och med en gång kopplar jag bort allt som stressat mig den sista tiden där hemma, och går ner i varv. Jag sover bra, äter gott, solar, simmar och njuter. På kvällarna promenerar jag längs stranden till solnedgången. 
 
Euforisk 
Jag blir euforisk av att vara här. Jag mår så gränslöst bra. Innan jag åkte trodde jag att jag skulle ligga på stranden och grubbla, så tyngd var jag av allt som hänt mig de senaste månaderna. Men alla problem blåste bort i Medelhavsbrisen. Jag som tänker så mycket i vanliga fall tänker knappt någonting alls. Det är tomt i huvudet på ett väldigt behagligt vis. Det är mindfulness på hög nivå. Jag registrerar, iakttar, smittas av alla människors glädje och kan sitta och titta på alla kite-drakar som blåser omkring på himlen, i timmar. Vågornas brus gör mig rofylld och lycklig. Men denna gång blir det inget processande, så som det blev när jag var i väg 2013 och 2014. Då åkte jag i väg och kom fram till olika beslut som kom att påverka mitt liv i hög grad. Denna gång tror jag inte det blir så. Jag bara vilar och njuter. Men vem vet. Kanske mognar det fram något inom mig de sista dagarna i Palma också.
 
Hotellet 
Hotellet är en parodi. Personalen är skrattretande rigida. Allt är mycket omständligt. De är snälla på sitt lilla vis och kanske ska man inte förvänta sig att de ska prata engelska. Efter tre kvällar var jag lite trött på sallad, grönsaker, pasta och pommes till middag, dvs. grönsaker och kolhydrater. Jag ville ha någon form av protein till och eftersom det bara serveras kött och ingen ost eller ägg, bönor eller annat vegetariskt med protein tänkte jag att det är väl bara att fråga om man kan få en omelett eller ett ägg. Det borde väl inte vara så svårt. Servitören, gick och hämtade kocken som kom ut från köket och bad mig upprepa min fråga. Sen gick han till servitrisen som bad mig upprepa min fråga och därefter gick hon ut till hotellportiern i receptionen som kom in och bad mig upprepa min fråga vilket jag gjorde. "Bara för den här gången" sa han strängt och myndigt. Det var ju bara en enkel fråga som de kunde besvara med ett ja eller ett nej. Lite fånigt. Roligt och gemytligt samtidigt. I morgon blir det pommes och sallad igen. Vid frukostbuffén står det att det är strängt FÖRBJUDET att ta med sig frukt ut ur lokalen TACK, på flera språk. Jag är nog inte så populär här nu. Klagar på föräldrar som slår sina barn, ska ha specialkost och havsutsikt. De är nog besvärade bara att ha mig här, jag stod ju inte på listan.
 
Kvällarna  
Kvällarna har varit ljuvliga. Jag blir lycklig av att gå längs stranden, höra vågorna och blicka bort mot solnedgången. När jag var här i oktober förra gången, var det mörkt vid den tiden. Nu kan jag gå ute till niotiden och det är fortfarande ganska ljust ute. På förmiddagarna ligger jag vid poolen och på erftermiddagarna vid havet. Tyvärr är det för kallt att bada i havet. Jag har inte varit ner och känt på vattnet ens. Vågorna är så höga och kraftiga att jag är rädd att trilla i. I morgon ska det bli molnigt men varmt. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på då. Jag är lite för slö för att åka i väg på någon utflykt. Kanske går jag till akvariet, det ligger alldeles intill hotellet.
 
 
Bryt upp, bryt upp från vardagsstressen och tillåt dig miljöombyte, det kan vara så avgörande för din hälsa!
 
 
 
Playa de Palma

Kommentera här: