Utställning: Där barnen sover

Promenad 
Så underbart höstväder. Jag ska just till att göra mitt morgonprogram framför min DVD, efteråt får det nog bli en promenad ut i det fina vädret. Eftersom jag har minskat på medicin i sommar vill jag se till att få mycket ljus, jag vill på alla sätt förebygga så att jag inte får nån höstdepression när novembermörkret smyger sig på. Jag börjar bli stark, känner att jag fått muskler på alla tänkbara ställen där jag tidigare inte känt tillstymmelse till styrka. Det är roligt och även om vägen till att hoppa, springa och dansa är väldigt lång, är jag i alla fall på god väg. Jag har köpt mig en stegräknare och den visade igår att jag gått mer än 13 000 steg. Det var sjukgymnastens idé att köpa räknare. Då kan man se om man gått lite väl mycket en dag och därmed ta det lilla lugna eller tvärt om, har man inte gått lika mycket kan man ta en promenad på kvällen. Jag har också lyckats fixa till mina stavar så att man kan bränna lite fett samtidigt som man är ute och går. En halvtimmes snabb promenad om dagen betyder en hel del för hjärtat sägs det.
 
Man behöver bara ge 50 kr 
Magnus Wennman heter en fotograf som nu gjort en utställning i samarbete med Fotografiska och UNHCR. Han har fotograferat barn på flykt. Du måste se hans bilder HÄR ! Jag blir rörd och jag blir arg för så här får det bara inte vara, barn ska inte behöva ha det så här. Ändå är det så här många barn i världen har det, inte bara barn som är på flykt genom Europa. Barn som inte får sjukvård, som inte kan sova på nätterna, som är rädda och skräckfyllda, som förlorat sina föräldrar och som har slutat leka och som tvingats bli vuxna vid tidig ålder. Jag började ge 50kr/mån till UNHCR för några år sen, jag höjde till 75kr/mån när de ringde mig vid ett tillfälle och nu ger jag 100kr/mån och jag tänker höja det beloppet så fort jag får min sjukpenning. Du behöver inte ge mycket, men 50 kr i månaden är alltid nåt. Det är inte acceptabelt att barn ska behöva ha det såhär.
 
Bryt upp, bryt upp och hjälp till med en liten peng varje månad för att hjälpa barn i världen!

För att hjälpa UNHCR att hjälpa barn på flykt kan du skänka pengar i utställningens insamling, alternativt skicka ett SMS med ordet FLYKT150 till 729 80 så skänker du 150 kr till UNHCR. Du kan också Swisha valfritt belopp till 123 90 01 645 eller bli månadsgivare HÄR
 
Fotograf: Magnus Wennman,  Aftonbladet.se

Ahmad, 7 år

HORGOS, GRÄNSEN MELLAN SERBIEN OCH UNGERN. Inte ens sömnen är en frizon. Då kommer skräcken i repris. Ahmad var hemma när bomben slog ner i familjens hus i Idlib. Splittret träffade honom i huvudet, men han överlevde. Det gjorde inte lillebror. Familjen hade levt med kriget som närmaste granne i flera år, men utan ett hem hade de inte längre något val. De var tvungna att fly. Nu ligger Ahmad bland tusentals andra flyktingar på asfalten längs motorvägen som leder fram till Ungerns stängda gräns Det är dag 16 på flykt. Familjen har sovit i busskurer, på vägen och i skogen berättar Ahmads pappa.

Citerat från utställningen Där barnen sover  http://darbarnensover.aftonbladet.se/
 
 
 
 

Kommentera här: