Att coacha och bli coachad

Coacha och bli coachad 
Det är underbart att bli coachad, att höra någon säga Bra Magdalena! Fin rygg!  Aldrig har jag fått höra att jag har en fin rygg och fina knän, särskilt inte vid 53 års ålder. Det gör gott och det är lätt att tycka om sin coach. Själv coachar jag andra hela dagarna. Bra, du har gjort framsteg, jättebra, säger jag, fast jag ibland misströstar och ser mig i stjärnorna efter en förändring. Att fysisk träning med personlig tränare skulle betyda så mycket för mig både fysiskt men också psykologiskt, hade jag aldrig kunna drömma om. Coachningen stärker mig, får mig att utvecklas och känna mig till freds, till och med tröstar mig, och sist men inte minst gör den mig glad. Det handlar inte om nån hårdträning, det handlar om att pussla ihop sig själv efter att ha varit ganska trasig. 
 
Ute på krogen 
Efter träningen har jag varit ute med ett par väninnor. Min barndomsvän från Tyskland är på besök i Stockholm och hon och jag och en tredje väninna har fått skratta och dela minnen och historier med varandra. Det var fint att komma ut. Jag var ute igår också, med jobbet, en toppenkväll. Lite mycket med två krogkvällar i rad, men eftersom det inte blivit så sent och eftersom jag avstått från alkohol (ja ja, igår blev det ett glas), kan det gå vägen. Jag får dock lov att vara försiktigt. Förutom väninnorna och träningen har jag hunnit med terapeuten idag, det var ett tag sen. Det blev inte så mycket grävande eller ältande, tvärt om blev det en del utvärdering av mycket som går bra numera. Situationer som inte längre triggar igång mig, och situationer som tidigare skulle skapat ångest och oro men som idag passarerar nära på obemärkta. Det är fint att tänka så, att utvecklingen faktiskt går åt rätt håll på många vis.
 
Bryt upp, bryt upp! Låt dig coachas i vardagen och ta vara på andra människors komplimanger, om det så bara handlar om att du har fina knäböj eller är duktig på att balansera.
 
 
 
Image by jasoneppink (License)
 
Kommentera inlägget här: