Shopping och träning, bra mot stress

Stressymtom 
Idag blev jag hemskickad från jobbet. Jag satt i möte på morgonen och berättade för chefen om mina stressymtom, att jag fick hjärtklappning och höll på att svimma på gymmet igår kväll. Stel och spänd i axlarna och med en rejäl dos huvudvärk, arbetade jag mig igenom förmiddagen. Jag hade fyra möten inbokade men eftermiddagsmötena ställde jag in. Det var helt enkelt stopp i huvudet. Det blev lunch på pizzerian i kvarteret, så som det brukas på torsdagarna sedan några veckor tillbaka. Ingen vidare god mat men skönt med miljöombyte. Därefter åkte jag till Espresso House i Liljeholmen och satte mig och jobbade via telefonen. Det var ju inte riktigt meningen men det var ganska skönt att göra det jag hade hängandes över mig. En kopp kaffe, lite mörk choklad och shopping på det, botade huvudvärken. Jag som inte gillar shopping njöt av att strosa runt i affärer och tänka på helt andra saker än jobb.
 
Lite för mycket 
Det har helt enkelt varit lite för mycket. Att jobba deltid på en arbetsplats innebär som känt att man jobbar betydligt mycket mer. Därför blir det ohållbart att jobba deltid på två ställen, om man inte är uppmärksam. Nu har jag pratat med min chef och jag jobbar flitigt med strategier, men axlarna är i alla fall framskjutna och uppdragna. Egentligen skulle jag behöva träna men jag tänker inte göra det i morgon trots att det är min "flexibla dag". Jag hinner helt enkelt inte och ibland måste jag sätta gränser för vad jag klarar.
 
Ska hinna med en hel del
Jag ska till tandläkaren och göra en rotfyllning, till labb och ta prover och till husläkaren för att mäta blodtrycket. Dessutom ska jag jobba på min andra arbetsplats - fast hemifrån - och gå på teater med min dotter. Teater blir bra, det behöver jag, men jag vet inte om jag orkar gå på författarträff på lördag. Jag vill gärna men kanske måste jag se mig själv som sjuk i nuläget. Det är ju det som är så svårt. När man får symtom och signaler syns det liksom inte på mig och därför slarvar jag ofta med att ta hand om mig i dessa lägen. Hade jag haft feber hade det ju inte varit något snack, då hade jag ringt återbud.
 
Shopping och träning, bra mot stress
Det blev en ny flaska parfym idag, och lite annat smink eftersom jag både hade rabattkupong och presentkort. Mina nära och kära vet att jag älskar smink och därför får jag ofta läppstift och presentkort på Kicks. Jag älskar att få gå dit och frossa. Dessutom blev det lite smått och gott från Lindex samt en julklapp till barnbarnet. Efter min shoppingrunda åkte jag hem och la mig, och somnade på soffan. Så skönt! Och i morgon får jag sova ut. Jag kan stiga upp och äta frukost och jobba i pyjamas. Det är så ljuvligt att koka en kopp kaffe och känna att man slipper stressa i väg. Jag kan bara sätta mig vid mitt före detta studie-skrivbord och tjäna pengar i stället för att slita hårt och riva mitt hår inför svåra tentor.
 
Snart slut
Det blir ingen PT-timme i morgon eftersom min PT är bortrest. Det gör inget eftersom jag drar ut på min rehabträning ytterligare en vecka på så vis. Till min stora sorg börjar dock mina 10 klipp ta slut. Jag har förbrukat 7 timmar och på dessa veckor har jag gått från att knappt kunna gå till att lyfta tunga vikter i Fria vikter-rummet, som jag aldrig tidigare velat gå in i. Jag har tränat styrketräning vid maskiner sedan jag var 19 men till min stora glädje har det aldrig varit så roligt att träna som nu när jag fått utmaningar. Jag inser att det är något jag vill och bör syssla med resten av mitt liv. Jag minns ett program jag såg om några 90 plusare på gymmet, en "sån" vill jag också bli och det slår mig plötsligt att jag inte är någon 90-åring längre, som sjukgymnasten sa i somras. Jag måste vara nere i 65-årsåldern nu.
 
Bryt upp, bryt upp från stressymtom! Det är dags att göra en förändring. 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: