Dom skriker i högan sky

Pusselbitarna på plats 
Min ena tenta är så gott som klar trots att jag hade planerat att ägna hela helgen åt den. Många pusselbitar har fallit på plats enbart genom att processa i huvudet. Jag ska bara kolla igenom den några gånger och se att allt jag skrivit hänger i hop. Detta gör jag i morgon, nu behöver jag en paus. Jag tänker ta en paus från den andra också idag och ägna mig åt lägenheten. Den behöver att jag pysslar om den lite. Jag behöver också pysslas om men kanske känns det lite bättre bara lägenheten blir luftig och fri från bråte. Renoveringen börjar ju lida mot sitt slut och jag ska snart få ta hem mina saker igen. Därefter ska jag ta hit städfirman.
 
Ingen rast, ingen ro 
Jag har ätit lunch och ska nu ta med mig kaffe i en termoskopp och sätta mig nere på bryggan. Måsarna har det tufft just nu. De håller mig vakna på nätterna. Ungarna skriker i högan sky och vill ha mat 24/7. Man minns ju själv hur det var den första tiden: ingen rast, ingen ro. Eftersom de bor strax ovanför mig och jag sover med öppet fönster blir det en smula påfrestande för grannarna. Men vad hjälper det att klaga? Man måste ha en viss förståelse. Snart ska de ut och flyga och det dröjer inte länge förrän de har lämnat mig för att ge sig ut på sommaräventyr med sina familjer. Kvar sitter då jag och undrar vart de tog vägen.
 
Utställning 
Det blåser idag. Annars har det varit vackra dagar i Hamnen. Spegelblankt vatten och tjusiga solnedgångar. Nu hägrar årets finaste tid. Juni med sina ljusa kvällar och nätter. Juni då jag har utställning på Restaurang Chutney på Södermalm. Det är bara en dryg vecka kvar så jag är i slutspurten. Det mesta är under kontroll. Min väninna kommer hit på måndag och hjälper mig att rama in de sista målningarna. Det ska fixas plakat och så kommer en annan väninna och hjälper mig och hänger utställningen. Jag måste bara köpa lite tillbehör, ni vet sånna där prickar som visar om någon målning blivit såld, för det hoppas jag ju på. Annars gör jag detta lite med vänsterhanden. Jag insåg att det egentligen inte var läge med tanke på allt jag gått igenom denna vår och allt fokus som gått åt till renoveringen, men jag kunde inte stoppa när jag väl fått ett ja från Restaurangen.
 
Bryta upp  
Jag måste bryta upp från "tusen bollar i luften-livet". Jag orkar inte det. Snart är allt över och då ska jag ha fem hela veckor semester samt två dagar semester i veckan under hela augusti innan universitet börjar. Jag längtar efter att sola och bada och bara ta det lugnt. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. 
 
 Kommentera här: