Det närmar sig med stormsteg

Det närmar sig 
Utställningen närmar sig. Det känns både roligt och läskigt. Tack och lov känner jag mig hemma på restaurangen och har varit där ett antal gånger och ätit god vegetarisk mat. Jag har stått över köksbordet i kväll och skurit till Kapafixbitar med namn på målningarna, nu börjar jag bli klar med det mesta som ska göras. Måsungarna skriker ovanför mig som de alltid gör vid den här tiden på kvällen. Ofta går det inte att sova med öppet fönster på natten. De är så hungriga och vill bli uppassade för jämnan. Undra om det bara är mat de vill ha eller om de skriker efter kärlek och sällskap också. Himlen är mörk ikväll. Flera kvällar har den varit orange med lilafärgade moln. Det har varit så vackert. Men ikväll är den mörk och lite sorgsen, ingen solnedgång har glittrat och speglat sig i vattnet.
 
Snart slut 
Min jobbvecka är slut och i morgon väntar studier. Jag har fått sömnsvårigheter vilket leder till att jag är ganska uppvarvad på dagarna. Jag blir övertrött som ett litet barn. Inte nog med det började jag gråta som ett litet barn på jobbet idag. Kanske berodde det på stressen och tröttheten det med, men anledningen var att mitt kontrakt snart tar slut och att jag i och med det ska skiljas från alla mina kära kollegor. Jag slutar om ett par veckor och kommer inte arbeta kvar på det jobbet efter sommaren. Jag ska dock följa med vid flytten till ett annat område men kommer att arbeta för min andra chef och mina andra arbetskamrater som jag trivs jättebra med. I sommar ska jag arbeta på bemanningsbolaget innan jag tar semester och åker till Halland för att måla. Jag måste fixa med biljetter men har allt fokus på utställning och tenta just nu.
 
Nu hoppas jag att jag ska komma till ro. Jag har så stort behov av att sova och är så slut i kroppen, längtar och vill inget hellre. Ändå är det så svårt varje kväll. Bryt upp från sömnsvårigheter!
Tomatsallad i sommar

Det blir Tomatsallad i sommar. Massor av tomater blir det om jag lyckas hålla plantan vid liv. Jag slutade räkna blommorna vid 30 men det är nog minst 20 till. Några små, små tomater har börjat ta form. Jag har sått ärtor också som är på väg upp och idag köpte jag en liten paprikaplanta på Konsum. Kanske sår jag lite chili nästa år. Tomatplantan är fortfarande kvar inne. Likaså krassen. Men klockrankan, luktärterna och petuniorna är ute. Dessutom har jag köpt lite smått och gott som jag ställt ut på balkongen. Det är fint på balkongen och jag tycker om att gå där och pyssla. Trots att det var kallt ute tog jag mig en sväng ut på balkongen i morse. Fixade och pysslade i morgonsolen. Det börjar bli så fint. Mest av allt älskar jag pelargoner, men det blev inte så många i år. Rosaröda ska de vara. Det finns en sort som nästan är magiska i färgen. Jag hade planerat att det skulle vara djungel på min balkong i år men fröna jag beställt på internet kom aldrig. Istället fick jag en inkassoräkning. Det är utrett nu men några frön blev det inte. Jag har letat i blomsterbutiker men de har inte de frön jag vill ha. Nu är det för sent men det får väl bli ännu fler plantor så småning om. Nu måste jag ta tag i kvällens bestyr. Det är mycket att hålla i huvudet nu. 
 
Ha en fin dag! Vi hörs snart igen.


Den blir längre och längre


Dom skriker i högan sky

Pusselbitarna på plats 
Min ena tenta är så gott som klar trots att jag hade planerat att ägna hela helgen åt den. Många pusselbitar har fallit på plats enbart genom att processa i huvudet. Jag ska bara kolla igenom den några gånger och se att allt jag skrivit hänger i hop. Detta gör jag i morgon, nu behöver jag en paus. Jag tänker ta en paus från den andra också idag och ägna mig åt lägenheten. Den behöver att jag pysslar om den lite. Jag behöver också pysslas om men kanske känns det lite bättre bara lägenheten blir luftig och fri från bråte. Renoveringen börjar ju lida mot sitt slut och jag ska snart få ta hem mina saker igen. Därefter ska jag ta hit städfirman.
 
Ingen rast, ingen ro 
Jag har ätit lunch och ska nu ta med mig kaffe i en termoskopp och sätta mig nere på bryggan. Måsarna har det tufft just nu. De håller mig vakna på nätterna. Ungarna skriker i högan sky och vill ha mat 24/7. Man minns ju själv hur det var den första tiden: ingen rast, ingen ro. Eftersom de bor strax ovanför mig och jag sover med öppet fönster blir det en smula påfrestande för grannarna. Men vad hjälper det att klaga? Man måste ha en viss förståelse. Snart ska de ut och flyga och det dröjer inte länge förrän de har lämnat mig för att ge sig ut på sommaräventyr med sina familjer. Kvar sitter då jag och undrar vart de tog vägen.
 
Utställning 
Det blåser idag. Annars har det varit vackra dagar i Hamnen. Spegelblankt vatten och tjusiga solnedgångar. Nu hägrar årets finaste tid. Juni med sina ljusa kvällar och nätter. Juni då jag har utställning på Restaurang Chutney på Södermalm. Det är bara en dryg vecka kvar så jag är i slutspurten. Det mesta är under kontroll. Min väninna kommer hit på måndag och hjälper mig att rama in de sista målningarna. Det ska fixas plakat och så kommer en annan väninna och hjälper mig och hänger utställningen. Jag måste bara köpa lite tillbehör, ni vet sånna där prickar som visar om någon målning blivit såld, för det hoppas jag ju på. Annars gör jag detta lite med vänsterhanden. Jag insåg att det egentligen inte var läge med tanke på allt jag gått igenom denna vår och allt fokus som gått åt till renoveringen, men jag kunde inte stoppa när jag väl fått ett ja från Restaurangen.
 
Bryta upp  
Jag måste bryta upp från "tusen bollar i luften-livet". Jag orkar inte det. Snart är allt över och då ska jag ha fem hela veckor semester samt två dagar semester i veckan under hela augusti innan universitet börjar. Jag längtar efter att sola och bada och bara ta det lugnt. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.