Tätt ihoppressade under ett paraply

Massor av energi 
Mycket har hänt det senaste dygnet, ja det känns som om jag varit iväg på någon typ av resort. Jag och min vän åkte iväg långt, långt bort från vardagen och har nu kommit hem från vår inspirationsresa med massor av ny energi. Hon har inspirerat mig så in i Norden och jag, har hör och häpna, har inspirerat henne. Vi har pratat konst, kreativitet, människor, mänsklighet och relationer, dvs. allt som är viktigt! :) Dessutom har vi talat om företagande vilket har varit väldigt givande för mig eftersom jag nyligen startat upp mitt företag.
 
Tätt ihoppressade under ett paraply 
Det regnade våldsamt och vi knallade runt i SoFo tätt ihoppressade under ett paraply. När hon bodde i Stockholm bodde hon på Skånegatan. Detta var långt innan SoFo blev SoFo. Själv bodde jag på Högbergsgatan intill Götgatan och detta var långt innan Medis blev Medis med alla uteserveringar och Götgatsbacken med alla fina butiker och restauranger. Det fanns ett Ica och det fanns en hel del grötfik. Krönet var grötfik där man kunde få sig en grötfrukost med gröt, kaffe och ostfralla för 25 spänn. Det enda hak som fanns i närheten var Lilla Budapest.
 
Innan det glassiga 80-talet exploderade 
Men så kom exklusiva Il Tempo, solarierna växte upp som svampar ur jorden, och 80-talets längtan efter optimism och glamour förändrade Söder. Den enda stadsdel som fick hänga kvar i Karl-Bertil Jonssons anda var Knivsöder nere vid Hornstull. Där bodde min pojkvän och där fick man fortfarande handla på krita och hänga på gamla hederliga ölkaféer som Tjoget eller Kajsas bageri. Hornstull var inte attraktivt och det hände att jag närapå skämdes för att jag bodde där i mitten av 80-talet. Högalid svarade jag när vissa frågade var jag var bosatt.
 
Gamla hoods 
Men igår rörde vi oss i min väninnas gamla hoods. I regnet letade vi efter något kafé att smita in på och fann slutligen Fabrique och Il Café. Jag kan inte skryta med att jag är hemma i stadsdelen eller stammis på dessa ställen så det var en positiv överaskning att hamna på just det här kafét. Vi träffade några trevliga regissörer som vi började prata med. Jag blir så glad när människor är nyfikna och intresserade av att växla några ord, i alla fall om man sitter vid samma bord.
 
Stressad  
Under kvällen och morgonen fortsatte vi vår fantastiska resa men nu har vi skilts åt och jag sitter på bokhandeln med mina skolböcker och hon gör några ärenden på stan innan hon åker hem till sitt. Det är svårt att koncentrera sig. Jag känner hur paniken närmar sig när jag påminns om att jag ska redovisa en hel bok som jag knappt börjat på. Då tar jag fram datorn och börjar ägna mig åt andra saker. Fy på mig. Min son kommer till mig lite senare så jag måste använda tiden väl och försöka koncentrera mig.
 
Bryt upp från alla dina tusen göromål och koncentrera dig på det som är viktigt. Fly inte bort utan lev här och nu.
 
 
 


 

Kommentera här: