De har kommit för att partaja

Drömmen om frihet 
Det är morgon och solen skiner in genom mitt köksfönster. Det är snart dags att gå iväg till tunnelbanan. Det tar emot en smula, jag skulle gärna sitta en stund till med min kaffekopp. Jag vaknade nyss, liksom igår morse, av att mina kompisar skrek till mig att jag skulle stiga upp. De kom hem i förrgår och jag är så glad och lycklig över att de är hemma igen efter den långa frånvaron. De har varit bortresta i flera månader men nu är de hemma. Jag vet inte vad grannarna säger men de är mina vänner och jag älskar dem. De tjattrar, de väsnas, de är högljudda och tar plats, de skiter var de vill och de är lika sociala som jag. Jag vet inte hur myckt de reflekterar över livet, inte så mycket kanske, men de är vackra och de är fria. Få djur är vackrare än måsarna när de flyger över havsytan mot en klarblå himmel.
 
De har kommit för att partaja 
Mina kompisar har fullt upp nu. De har kommit hem och de partajar och raggar nya partners dagarna i ända. Snart är de med bebisar hela bunten. Rätt vad det är ramlar en liten grå måsunge ner från sitt bo och börjar knata runt. Då kan det hända att mamma och pappa tycker det är dags att flytta. Tyvärr tar de ingen hänsyn till oss utan ockuperar en tomt var helst de vill, oavsett om någon redan bor där. Varje gång man kommer i närheten skriker de att "nu bor vi här", sen tror de att man ska finna sig i det. Lite fräckt kan man tycka. Men just nu bor de på sitt vanliga gamla tak. Trots deras mindre bra egenskaper känner jag mig besläktad med dem, och kanske är det just fräckheten som är som allra charmigast.
 
Så underbart att de äntligen är här. Jag njuter varje dag när de flyger och väsnas över mitt huvud. Kanske ska du ta efter deras beteende lite och göra som måsarna. Bryt upp och var lite fräck. Ta dig friheter och njut av livet!
 
 
 
 

Tätt ihoppressade under ett paraply

Massor av energi 
Mycket har hänt det senaste dygnet, ja det känns som om jag varit iväg på någon typ av resort. Jag och min vän åkte iväg långt, långt bort från vardagen och har nu kommit hem från vår inspirationsresa med massor av ny energi. Hon har inspirerat mig så in i Norden och jag, har hör och häpna, har inspirerat henne. Vi har pratat konst, kreativitet, människor, mänsklighet och relationer, dvs. allt som är viktigt! :) Dessutom har vi talat om företagande vilket har varit väldigt givande för mig eftersom jag nyligen startat upp mitt företag.
 
Tätt ihoppressade under ett paraply 
Det regnade våldsamt och vi knallade runt i SoFo tätt ihoppressade under ett paraply. När hon bodde i Stockholm bodde hon på Skånegatan. Detta var långt innan SoFo blev SoFo. Själv bodde jag på Högbergsgatan intill Götgatan och detta var långt innan Medis blev Medis med alla uteserveringar och Götgatsbacken med alla fina butiker och restauranger. Det fanns ett Ica och det fanns en hel del grötfik. Krönet var grötfik där man kunde få sig en grötfrukost med gröt, kaffe och ostfralla för 25 spänn. Det enda hak som fanns i närheten var Lilla Budapest.
 
Innan det glassiga 80-talet exploderade 
Men så kom exklusiva Il Tempo, solarierna växte upp som svampar ur jorden, och 80-talets längtan efter optimism och glamour förändrade Söder. Den enda stadsdel som fick hänga kvar i Karl-Bertil Jonssons anda var Knivsöder nere vid Hornstull. Där bodde min pojkvän och där fick man fortfarande handla på krita och hänga på gamla hederliga ölkaféer som Tjoget eller Kajsas bageri. Hornstull var inte attraktivt och det hände att jag närapå skämdes för att jag bodde där i mitten av 80-talet. Högalid svarade jag när vissa frågade var jag var bosatt.
 
Gamla hoods 
Men igår rörde vi oss i min väninnas gamla hoods. I regnet letade vi efter något kafé att smita in på och fann slutligen Fabrique och Il Café. Jag kan inte skryta med att jag är hemma i stadsdelen eller stammis på dessa ställen så det var en positiv överaskning att hamna på just det här kafét. Vi träffade några trevliga regissörer som vi började prata med. Jag blir så glad när människor är nyfikna och intresserade av att växla några ord, i alla fall om man sitter vid samma bord.
 
Stressad  
Under kvällen och morgonen fortsatte vi vår fantastiska resa men nu har vi skilts åt och jag sitter på bokhandeln med mina skolböcker och hon gör några ärenden på stan innan hon åker hem till sitt. Det är svårt att koncentrera sig. Jag känner hur paniken närmar sig när jag påminns om att jag ska redovisa en hel bok som jag knappt börjat på. Då tar jag fram datorn och börjar ägna mig åt andra saker. Fy på mig. Min son kommer till mig lite senare så jag måste använda tiden väl och försöka koncentrera mig.
 
Bryt upp från alla dina tusen göromål och koncentrera dig på det som är viktigt. Fly inte bort utan lev här och nu.
 
 
 


 

Lär dig och låt dig inspireras av dina barn

Tick tack 
Det är morgon och klockan är en timme mer än vad den var igår vid den här tiden. Det är stilla, bara köksklockans tickande hörs: tick tack tick tack... Som en gammaldags klocka tickar den tryggt i tystnaden. Jag behöver ticka på jag med, men jag vill samtidigt inte väcka min dotter som ligger och sover, hon har jobbat hårt de senaste dagarna. Hon har jobbat hårt de senaste veckorna, som alla mina tre barn. De jobbar ständig, vardag som helgdag, dag som kväll. Igår fick jag arbeta tillsammans med henne och vara delaktig i hennes kreativa processer, det är då jag lever upp som mest. Att både få vara med sitt barn och fungera som en inspirationskälla som har något att ge, det gör mig lyrisk och full av kärlek. Jag fungerar som coach eller bollplank och kastar ur mig förslag och idéer, hon ratar eller anammar och slutligen får hon korn på något hon vill utveckla.
 
Stolt 
Jag är så stolt över henne och hennes kreativa förmåga och enastående målfokusering. Jag är stolt över alla mina tre barn som är kreativa och målfokuserade, de är alla en förebild för mig när jag nu vågar bryta upp och ta fram min skapandekraft på allvar. Varje gång jag träffar dem blir jag inte bara glad som mamma och fylld av kärlek, jag blir inspirerad. De ger mig sån kreativ kraft, de stöttar mig och tror på mig och min nya inriktning i livet. Vi har så roligt tillsammans och jag älskar dem så.
 
Bryt upp, bryt upp och lyft fram dina mål och drömmar i ljuset. Kanske ska även du se dina barn som förebilder och inspirationskällor om du inte redan gör det. Låt dem lära dig sina kunskaper om livet och låt dig inspireras av deras ungdomliga kraft och kreativitet. 
 
 
 
 
Var inte rädd för att ta dig längst upp i lyftkranen för att vidga dina vyer