Semestertider

Semester
Vad gör vi på semestern egentligen! Snickrar på stugan? Klipper gräs? Rensar ogräs? Eller ligger vi på en solstol i Grekland, där det är kris nu? Folk köar till bankomaterna för att ta ut sina sista sparpengar. Eller påtar vi hemma i trädgårn? Cyklar? Seglar? Luffar jorden runt? Om man inte har nån stuga eller trädgård och inte har råd att resa, då kan man snylta på andra.. som jag. Fast i sommar blir det en hel vecka på egen bekostnad nere i Halland. Om jag blir frisk till lördag vill säga, för nu har jag insjuknat i halsont och feber. Dessutom har jag varit hos tandläkaren och gick ut 4000kr fattigare.
 
Ärenden 
Jag rände runt på stan efter att jag varit hos tandläkaren och gjorde ärenden men när jag väl var hemma kände jag hur febern övermannat min kropp. Jag är orolig att jag inte ska kunna ligga på nån strand i helgen eller måla nästa vecka. De lovar 26-27 grader i Halland men mår jag så här blir Halland "en Palma", dvs. jag kan inte njuta av nån semesterresa på grund av sjukdom.
 
Rishög
Nu pratar Alexandra Pascalidou i tv och beskriver situationen i Grekland. Hon beskriver en katastrof där barnen svimmar i skolorna i brist på mat och näring. Samtidigt beskriver hon solidariteten som innebär att bönderna på landsbygden delar med sig av grödor till stadsborna. Alexandra är bra men i övrigt är Almedalsdebatt olidligt tråkigt, så jag stänger av. Nu behöver jag vila för jag mår såå risigt.
 
Bryt upp, bryt upp från sommarförkylningar..
 
 
Jag för ca 50 år sen. Foto: Margareta Peterson
 
 

Kommentera här: