Det där med relationer...

En underbar dag
Jag har varit nere i min Mälarvik och simmat lite, innan alla badgäster längtansfullt invaderade bryggan och berget. Det var kallt men friskt i vattnet. Nu sitter jag i skuggan på min balkong och njuter av en latte med grädde och kakaopulver. Det heter säkert nåt fint på utrikiska.. Egentligen vill jag bli brun men något tar emot och jag orkar inte ta mig ner i solen just nu. Dessutom är det fullt där nere. Kanske går jag ner och sätter mig en stund lite senare och tar med min solstol. Jag somnade till en stund på balkongen medan solen var framme. men nu har den gömt sig bakom knuten. Kan vi lita på att sommaren är här nu? På allvar? Jag kan inte riktigt fatta att jag har semester än. Kanske beror det på att jag ska till tandläkaren kl 7.45 i morgon bitti? Och kanske för att jag ska till min terapeut efter det? Men sen måste jag göra något så att jag på allvar förstår att ledigheten börjat.
 
Reser bort 
På lördag åker jag söderut och det är dags att se över vad jag ska ha med mig. Jag ska ju måla och har beställt lite extra målarmaterial som ligger och väntar på mig på mitt postutlämningsställe. Detta ska jag hämta idag och jag ska ta fram min resväska. Det ska bli så underbart skönt att vara vid Tylesand en vecka, oavsett väder. Två dagar ska jag bara ta det lugnt och fem dagar går jag på akvarellkors. Jag har köpt en ny lätt dator att ta med mig för jag har tänkt att blogga på kvällarna och telefonen är okej då och då men inte varje dag. Anledningen till att jag vill ha en lätt dator är väl inte i första hand att använda till bloggande, jag är så förfärligt trött på att släpa runt på en tung dator i pluggsammanhang och när jag reser bort en helg då och då. Jag har den till så mycket.
 
Dejtat  
Dejten igår föll väl ut men om det blir någon fortsättning återstår att se. Ofta blir det ju inte det av någon anledning. Många som tycker det är anmärkningsvärt att jag är singel vill av medkänsla ge mig råd om hur jag ska träffa en livspartner. De kommer då ofta med det mycket briljanta förslaget: "Prova nätdejtning vettja!" Som om jag aldrig gjort det.. Det är sött och det är snällt. Nu satt jag för 87:e gången i ordningen och gjorde en profil härom veckan. Mailen och komplimangerna trillar in. Jag svarar på några, andra brevskrivare verkar inbicilla, har ingen bild eller kommer från Korpilompolo. Inget fel med Korpilompilo men jag vill inte ha en relation längre bort än 3-4 mil. Har provat Skåne, har provat de yttre gränserna av länet men nej, jag orkar inte med det. Nu var mannen igår hur som helst mycket trevlig och vi sa att vi skulle ses och som sagt inte mig emot. Kanske kör det ofta ihop sig för mig för att jag vill för mycket? Sånna är ju inte så populära.
 
Stoppa skovet 
Flödet är borta. Flödet av kreativitet. Jag målar inte och skrivandet går trögt hur gärna jag än vill. Jag vill gärna gå ner i dos och se om jag kan bli lite normal snart. Jag ska till min psykatriska avdelning och träffa min BA (behandlingsansvarige sjuksköterska) och terapeut i morgon. Vi drog i handbromsen rejält kan man säga. Det är lika bra, annars tar det längre tid och risken finns att jag går in i ett maniskt skov på riktigt. Det vill jag inte för det innebär inte kreativitet för mig, det innebär bara ångest och depression och omdömeslöshet m.m. När jag är hypoman, dvs. i det begynnande skedet av ett skov, är jag väldigt kreativ, mer än till vardags så att säga. Det är en balansgång det där. Men när det börjar slå över måste jag ta en hävande akutmedicin som dels gör att jag inte känner särskilt mycket och dels går upp i vikt. Inte kul. Därför kallar jag den hatmedicinen för annars är medicin för mig en gudagåva anser jag. Det viktiga för mig i nuläget är att jag nu kan sova om nätterna och det gör jag men jag vill inte gärna ta denna hatmedicin när jag är i Halland för då vill jag att flödet ska komma tillbaka, åtminstone lite grann. 
 
Bryt upp  
Jag drömmer en dröm som återkommer till mig ofta. Den handlar om att jag håller på att bryta upp tidigare relationer. Jag har frågat mig själv vad denna dröm står för och betyder. Kanske handlar den om att jag inte varit redo för en ny relation men att det är dags nu? Jag måste bryta upp på riktigt. Jag har så mycket sorg inom mig och jag har blivit så bränd. Bryt upp, bryt upp från allt gammalt. Du är mitt i livet och har framtiden framför dig.
 
 
 
Viken

Kommentera här: