Tankar som springer och tankar som går

Ynklig 
Solen skiner och jag vill bada. Det är ganska svalt idag men hade jag varit frisk hade jag gått ner och badat. Fast sist jag var i isade det om händerna. Jag känner mig ynklig med 38,2° i feber. Nu börjar jag piggna till men det har tagit halva dagen innan jag kom upp. Jag fattar inte vad det är för konstig sjukdom som bara ger feber och inget annat. Nu sitter jag påbylsad på balkongen och njuter av sorlet från badplatsen och svallen mot båtbryggan. Jag förstår inte vad jag dragit på mig, men det är fint på balkongen så här sitter jag gärna. Min son skulle komma hit ikväll men jag får lov att ställa in. Dessutom skulle jag träffa mitt barnbarn på dagen, men det gick ju inte det heller.
 
Ett ihoptussat nystan 
Jag ska köpa lite mat från Mathem idag så kommer den i morgon. Det är perfekt med Mathem. Jag handlade därifrån för ett par månader sen när jag var sjuk. Det är visserligen lätt att man handlar lite för mycket men det är bra när man bor långt från affären. Jag var så tacksam att min väninna kom hit igår och inte bara hade med sig mat, hon lagade den också. Vi satt på balkongen och jag kände mig inte lika dålig då. Men idag är jag tom i skallen. Inget flyter ut av sig självt som det brukar. Tankarna sitter där inne  i något hoptussat nystan, ungefär som ett headset som man måste nysta ut. De flödar inte på som de brukar.
 
Tankar 
Vad är tankar egentligen? När man googlar kommer det upp en massa om negativa tankar. Inget om positiva tankar. Jag vet vad negativa tankar är men jag är inte intresserad av att läsa om negativa tankar. Jag vill läsa om tankar. Googlar man Vad är tankar kommer dysfunktionella tankar upp. Värst vad det forskas i negativa, automatiska och dysfunktionella tankar, men inget om tankar. Vi har ju alla tankar. De ser lite olika ut. Jag tänker väldigt mycket och väldigt snabbt och rörligt har jag fått höra. Det betyder för den skull inte att jag är snabbtänkt. När man är snabbtänkt brukar man syfta till någon som har svar på tal och är kvick. Jag är ganska flummig i mina tankar och mina associationer. Ungefär som en motortrafikled med rondeller. Vid varje rondell kommer det in nya associationer i tankebanorna. Detta hänger givetvis på hur manisk jag är och hur mycket medicin jag tar. Idag känner jag mig trög som en gammal fiskebåt.
 
Är man manisk går tankarna ungefär som i videon nedan. Bryt upp, bryt upp och ta det lilla lugna!
 
 

                               Slänggungan
 

Carrossel é pros fracos... Seja bem-vindo ao Extreme Park. Veja o projeto completo no www.bit.ly/filmow_project(equipe EBPZ Empreendimentos Artísticos)

Posted by Eduardo Sterblitch on den 26 december 2014

Image by anjanettew (License)

Kommentera inlägget här: