Influensa

Däckad
Anledningen till att du inte hört ifrån mig sen i torsdags är att jag är däckad. Jag lovar att återkomma så fort jag blir bättre. Min granne pysslar om mig och i morgon kommer en vän.

Grannen kom in med ljuvlig soppa och antiinflammatorisk dryck, bestående av ingefära, mynta och kanel. Tack vare denna soppa orkar jag nu skriva en liten rad.

Prova att ta på dig genusglasögonen för en dag

Sköljer hjärnan 
Feberinfektionen gör att jag inte orkar göra något annat än att titta på tv. Det blir mycket TV4 när hjärnan inte orkar tänka. Tv4 visar lättsamma program som "sköljer hjärnan", som min mamma säger (fast hon skulle ändå aldrig titta på tv4). Jag har tittat på Ernst och hans pojkar och Martin Timell och hans pojkar. Ja Lollo Carter puffar ju lite kuddar (hon gav upp och blev grinig när det skulle skruvas) men annars är det ju pojkarna som gör de svåra och tunga uppgifterna. Och så har vi ju Bygglov. Det är bra att det finns med en tjej som kan puffa lite kuddar där. Emellanåt visas reklam. Då visar de att det ska komma något som heter Tiobio med Daniel Craig och pojkarna. För i tioBio är det action med många, många pojkar som kan köra bil och är det nån flicka som föröker, ja då tar trygga Daniel Craig över.
 
Kvinnor kan väl inte köra grävskopa? 
Ja Lotta på Lisseberg och Gry Forsell har ju sina program. De är ju lite gulliga och kan det där med programlederi. men när det ska skruvas och meckas och köras grävskopa, då är det bäst att grabbarna gör det. Fast jag vet inte om Svt är så mycket bättre. Det finns en Brittisk dramaserie på lördagarna som heter The Hollow Crown, om tiden när Henrik IV var kung. När jag bodde på hotell tänkte jag att jag skulle titta på den för jag gillar brittiska kostymserier men jag tröttnade. Jag hade den på i bakgrunden. Karaktärerna var många men det tog 40 minuter innan man såg röken av en liten kvinna.
 
Överdriver jag? 
Du kanske tycker att jag överdriver. Det är ju inte riktigt så här, tänker du kanske. Men det är det. Snefördelningen i tv är mycket påtaglig och genustänket är under all kritik. Har man väl tagit på sig ett par genusglasögon en gång är det svårt att ta av dem. Det gjorde jag i och med mitt förra jobb. Där hade man en mycket bra genuspolicy och jag lärde mig mycket. Det är klart att vi äntligen fått en kvinnlig programledare i Allsång på Skansen och det kan väl hända att var tionde deckare har en kvinna i huvudrollen, att det alltid finns en kvinna med i alla tuffa grilltävlingar och kocktävlingar, och vi har ju Tina Nordström (obeservera att jag är ironisk). Men prova att ta på dig de där glasögonen för en dag eller två så märker du att bondfrun knappt syns i 100 procent bonde och att Marie Göransson, hur bra hon än är, aldrig kan väga tyngre än de grabbiga Peter Haber och Gunvald Larsson. Men kanske får vi 50% kvinnor i Så mycket bättre i vinter, vem vet?
 
 
 

Tankar som springer och tankar som går

Ynklig 
Solen skiner och jag vill bada. Det är ganska svalt idag men hade jag varit frisk hade jag gått ner och badat. Fast sist jag var i isade det om händerna. Jag känner mig ynklig med 38,2° i feber. Nu börjar jag piggna till men det har tagit halva dagen innan jag kom upp. Jag fattar inte vad det är för konstig sjukdom som bara ger feber och inget annat. Nu sitter jag påbylsad på balkongen och njuter av sorlet från badplatsen och svallen mot båtbryggan. Jag förstår inte vad jag dragit på mig, men det är fint på balkongen så här sitter jag gärna. Min son skulle komma hit ikväll men jag får lov att ställa in. Dessutom skulle jag träffa mitt barnbarn på dagen, men det gick ju inte det heller.
 
Ett ihoptussat nystan 
Jag ska köpa lite mat från Mathem idag så kommer den i morgon. Det är perfekt med Mathem. Jag handlade därifrån för ett par månader sen när jag var sjuk. Det är visserligen lätt att man handlar lite för mycket men det är bra när man bor långt från affären. Jag var så tacksam att min väninna kom hit igår och inte bara hade med sig mat, hon lagade den också. Vi satt på balkongen och jag kände mig inte lika dålig då. Men idag är jag tom i skallen. Inget flyter ut av sig självt som det brukar. Tankarna sitter där inne  i något hoptussat nystan, ungefär som ett headset som man måste nysta ut. De flödar inte på som de brukar.
 
Tankar 
Vad är tankar egentligen? När man googlar kommer det upp en massa om negativa tankar. Inget om positiva tankar. Jag vet vad negativa tankar är men jag är inte intresserad av att läsa om negativa tankar. Jag vill läsa om tankar. Googlar man Vad är tankar kommer dysfunktionella tankar upp. Värst vad det forskas i negativa, automatiska och dysfunktionella tankar, men inget om tankar. Vi har ju alla tankar. De ser lite olika ut. Jag tänker väldigt mycket och väldigt snabbt och rörligt har jag fått höra. Det betyder för den skull inte att jag är snabbtänkt. När man är snabbtänkt brukar man syfta till någon som har svar på tal och är kvick. Jag är ganska flummig i mina tankar och mina associationer. Ungefär som en motortrafikled med rondeller. Vid varje rondell kommer det in nya associationer i tankebanorna. Detta hänger givetvis på hur manisk jag är och hur mycket medicin jag tar. Idag känner jag mig trög som en gammal fiskebåt.
 
Är man manisk går tankarna ungefär som i videon nedan. Bryt upp, bryt upp och ta det lilla lugna!
 
 

                               Slänggungan
 

Carrossel é pros fracos... Seja bem-vindo ao Extreme Park. Veja o projeto completo no www.bit.ly/filmow_project(equipe EBPZ Empreendimentos Artísticos)

Posted by Eduardo Sterblitch on den 26 december 2014

Image by anjanettew (License)