Funderar på livet

Har jag fått det jag velat  
Jag ligger i min soffa och funderar på livet. Febern har stigit igen och jag har alldeles för ont i ryggen för att göra klart mina Valentinkort. Astman är under kontroll men jag längtar mig fortfarande bort. Det enklaste sättet att komma bort är genom att skriva och måla. Jag funderar på vad det blev av mig och min process. Min uppbrottsprocess. Har jag fått det som jag velat? När jag valde att bryta upp i september, var det det här jag ville? Har jag nått mitt mål?
 
Då njöt jag 
Jag vet inte ärligt talat. Jag tror januari är en svår och knepig månad att göra en utvärdering i. Jag upplever mig inkapslad i en bubbla. Jag vet inte om jag hade känt annorlunda om jag hade jobbat två dagar i veckan så som jag gjorde i början och gick en 7,5 hp kurs på universitetet i stället för två. Då kände jag mig friare och njöt av mina dagar på bokhandeln. Jag kunde rå om min egen tid. Men i längden går det inte. Jag var tvungen att nalla mycket från sparkontot under hösten och skulle jag läsa endast en kurs per termin skulle det ta mig 7 år att bli klar med utbildningen. Då är jag 59 år. 
 
Ny lunk  
Men på vissa sätt har jag nu kommit in i ett nytt lunk som tar en massa kraft. Jag njuter dock varje dag av att jag enbart arbetar tre dagar i veckan. Studierna lär jag väl hitta ett förhållningssätt till, så att de inte blir övermäktiga. Men det är så kul att kunna ta ett konsultuppdrag så där vid sidan om. Det hade jag inte kunnat om jag jobbat heltid. Det jag saknar är mer tid för bloggen och mer tid för målning men man kan inte få allt. Det viktiga är nånstans att jobbet känns roligt och meningsfullt och det gör det. Ibland tänker jag att jag skulle kunna jobba mindre och konsulta mer. Men jag vet inte om jag vill det. 
 
En liten kock  
Jag skulle vilja ha en liten kock här hemma nu. Bara en liten en. Han, för det skulle vara en han, skulle inte göra så mycket väsen av sig, bara ropa när det var mat. "Nu är det mat. Det blir Palak Paneer". "Nu är det mat, jag har gjort grönsakswok med tofu och jordnötssås". Jag har ätit gröt men magen skriker och jag kan inte förmå mig till att laga till nåt. Jag orkar inte och väljer att ha en skrikande mage. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra så jag gör ingenting. 
 
Barnbarnet kommer snart
Barnbarnet kommer vid sju- åttatiden. Det blir kul. Han ska vara redo för nattning. Jag har glass hemma och han får väl titta på sitt "gamm" i vanlig ordning. Därefter ska jag titta på mitt "gamm" och då brukar han somna snällt i soffan efter att ha bläddrat i lite böcker. Han brukar sova i soffan sen. Jag bäddar i ordning den och tar bort ryggkuddarna. Sen snusar han så gott på sin Nalle Puh kudde och med sitt Nalle Puh täcke ända fram till morgon kvisten när mamma kommer och hämtar. Det ska nog gå bra.
 
 
 
Jag längtar efter bokhandelns goda soppor
 
Nu andas jag i min tråkiga appat igen. Tre gånger per dag.

Kommentera här: