Måste ha svar...

Mögel 
Jag sitter som på nålar med en blandad känsla av oro och lättnad, mest oro. När jag skulle röja upp lite snabbt i min "skrubb", mitt förråd, mitt halvrum eller vad man nu vill kalla det, upptäckte jag att bakom min strykbräda som stod lutat mot en vägg, växte det mögel. Ett område på flera kvadratdecimeter var helt svart av mögel. För ett tag sedan stod min akvarellkasse med två stora masonitskivor och stora målarpapper just där och skymde denna del av väggen. Kassen har stått där sedan jag flyttade hit för ett och ett halvt år sedan och eftersom jag inte velat måla stort har den fått stå kvar. Men så en dag för ett par veckor sedan tog jag fram kassen för att plocka fram mitt allra finaste papper, de stora arken jag köpte per styck när jag skulle åka till Frankrike. Jag hade några kvar efter resan. När jag plockade fram pappret ur kassen upptäckte att arken var mögliga längst ner men jag tänkte inte så mycket på det, fick för mig att de kanske var sedan resan (vilket det naturligtvis inte kan vara för då hade väggen möglat på min förra adress).
 
Kan detta vara orsaken?
Jag slängde kassen, rev av pappren så att jag kunde utnyttja vissa delar men sen gjorde jag inte mer. Idag tog jag som sagt bort strykbrädan som också stod lutat mot samma del av väggen och upptäckte till min förtvivlan allt detta mögel. Jag började riva runt med rotborste och fick bort tapeten men såg att det var ett litet hål mellan listen och väggen som var svart så jag rev bort listen. Det var svart hela vägen. Där möglet verkar ha påbörjats finns ett rör i väggen. Fråga mig inte vad det är för rör. Jag blir sjuk av oro. Har jag inte sagt (skrivit) att min astma och mina infektioner tog fart samtidigt som jag flyttade hit för ett och ett halvt år sedan?
 
Måste ha svar 
Jag har pratat med min bror som är kunnig på detta område men han ville att jag skulle ringa bostadsrätts-föreningen. De hade inget intressant att komma med, ville bara tydligt avsäga sig sitt ansvar så nu har jag kontaktat en kompis som är skadeinspektör, han ska återkomma i eftermiddag. Jag har också kontaktat en firma som specialiserar sig på mögel. Förmodligen har de helgledigt men jag talade in mitt telefonnummer på telefonsvararen. Min stora skräck är att jag ska behöva flytta härifrån men min mamma lugnade mig. Som tur är har jag både en bra hemförsäkring och ett bra bostadstillägg. Oron gnager men kanske är detta förklaringen till att jag varit så svårt sjuk de senaste året. Jag har ju knappt haft några pauser.
 
Kanske blir det en något annorlunda resa att bryta upp från sjukdom och problem än jag tänkt mig...
 
 
 
 

Kommentera här: