Jag visste inte att jag kunde bli spelberoende

Så grönt 
Så grönt, och så vackert. Det har verkligen hänt mycket de senaste dagarna. Stackars alla pollenallergiker, det är nu det är som värst. Själv har jag min pollenallergi på sensommaren och då är den inte så kraftig. En hare kutade förbi nedanför fönstret, en stor en. Jag har just kommit hem och fått i mig mat och klockan är snart halvnio. Jag ska sluta att gå på de sena klasserna på gymmet. Är det ingen kl 18 eller innan får det bli styrketräning. Jag har kännt mig glad här på kvällskvisten eftersom det börjat rulla in beställningar på akvarellkort.
 
Sån förfärlig otur
Just som jag lite kaxigt började räkna på hur mycket pengar jag tjänat på kort bara i april kände jag något hårt i munnen och fattade på en gång att det var en tandbit. Det visade sig att hela fyllningen (en stor en) lossnat. Det var som om den snällt väntat på rätt tillfälle. Nu visste den att jag hade råd att fylla tanden på nytt, då kunde den avsluta sitt liv. Typiskt! Det kommer att gå på flera tusen.
 
Spel 
Det har varit en jobbdag idag och det är roligt att komma dit varje vecka. I morgon har jag ett viktigt möte på morgonen vilket är lite typiskt då jag skulle behöva åka akut till tandläkaren. Jag arbetar ganska nära min egen tandläkare och får helt enkelt vänta snällt till de har en tid åt mig, men det måste ske de närmsta dagarna. På tv är det Korrespondenterna som handlar om spelberoende. Vilka kontraster vi har i världen. Ena stunden får vi tal del av katastrofdrabbade Nepal, andra stunden får man se och lyssna på spelmissbrukare som lever i överflöd vid Medelhavet men som är drabbade de med, på sitt sätt.
 
40-talsfest 
Jag minns när jag och min väninna var 19 och gick första terminen på universitetet. Allhuset var nytt och de bjöd in till stor 40-tals fest. Vi gick dit och när man betalt inträde fick man 4-5 kapsyler som man kunde växla in till marker. Alla var utklädda och i hörnet stod ett roulettbord. Jag hade aldrig spelat roulette men var sugen på att testa. Vi provade och min väninna spelade bort sina marker och därefter syntes hon inte till runt bordet mer utan höll sig på dansgolvet. Själv hade jag mer tur. Jag vann några marker och satsade nytt, vann ännu mer och satsade igen.
 
Viktig pose
Till slut hade jag högar stående vid min plats och insåg att jag var tvungen att inta en viktig, koncentrerad pose. Jag satsade och vann ännu mer. Till slut samlades folk runt mig som inte själva spelade men som spanade in mitt spel. De som spelade började kolla in hur jag satsade och försökte antagligen lista ut om jag hade någon strategi. Jag blev kvar vid bordet hela kvällen och fick under några timmar känna in hur det kunde vara. När de skulle stänga rouletten hade jag vunnit så många marker att jag själv var ganska chockad. I det läget fick man växla in sina marker igen till "vinst-varje-gång-lotter".
 
Smirnoff 
De hade en prisutdelning och ropade upp lottnummer. Jag fick springa fram och tillbaka, upp på scenen och ner, upp igen där jag fick motta mina priser. Jag fick en hel del fina saker annars var det uppenbart att festen var sponsrad av Smirnoff Vodka. Jag fick hjälp med att släpa hem alla prylar och efter det hade jag både askfat och blomfat, tröjor och kepsar med smirnoff-loggor i mitt 17 kvm stora studentrum. Jag fick dock en riktigt snygg tröja minns jag, som var alldeles för dyr att köpa i butik, därför var det inte så farligt att få studentrummet fyllt av Smirnoffprylar. Så här 32 år efteråt kan jag tycka att det var en riktigt rolig upplevelse och tack och lov blev jag aldrig någon spelmissbrukare.
 
Bryt upp
Spel kan vara kul då och då men idag blir fler och fler spelmissbrukare. Känner du någon, en ungdom eller vuxen bör man inte bara se på utan göra vad man kan för att personen får den hjälp hen behöver. Det är inte lätt men det blir bara värre om man inte gör något. Bryt upp från spelmissbruk!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: