Rörigt i huvudet

Rörigt i huvudet
Det är måndag morgon och en ny vecka har just börjat. Jag sitter hemma och försöker få ordning i huvudet, bestämma i vilken ordning jag ska göra allt jag behöver göra. Egentligen borde jag sätta mig ner och plugga och jag tror nog att jag ska göra det snart. Det är lätt att falla in i andra bestyr. När jag hade uppsatsen var det betydligt lättare att uppnå disciplin eftersom det var så mycket att läsa och mycket att skriva. Man var helt enkelt tvungen. Nu vet jag att jag inte kommer få några problem att hinna. Dessutom har jag varit sjuk. Jag ska dock gå upp till Ica och inhandla kopieringspapper och printa ut alla dokument vi fått skickade till oss, se hur mycket det är, se hur mycket jag ska läsa ur boken och göra någon sorts plan.

 

Bra kurs
Det är så fantastiskt skönt att slippa läsa på distanskurs. Distanskurser innebär ofta att man ska samarbeta med andra, skicka arbeten till varandra, stöta och blöta för att sedan skicka in till läraren. De vill ofta att man ska visa att man inte bara sitter hemma på sin egen kammare och gör det lätt för sig. Problemet är att några i alla fall sitter hemma på sin egen kammare och gör det lätt för sig och svårt för andra med gott samvete. Jag gillar inte den formen. Hellre som nu att vi har individuella studier och samarbetar på plats.


Lyckad grupp
Vi hade riktigt kul i vår grupp på SU i torsdags. Vi skulle lägga in enkätsvar i ett program på internet för att räkna ut medelvärde på ålder, kön och yrke och så vidare. Jag hade inte varit med och utformat enkäterna och endast tre av de fyra som gjort enkäterna hade ställt frågorna till arbetskamrater. Det var konkret och tydligt. Svårigheterna gjorde dock att vi skrattade mycket och hade kul. Som tur var hade jag med datorn, vilket inte alla hade så jag kunde bidra med något i gruppen.

 

Saknar måsarna
Skatorna ropar till varandra uppe i Rönnen här utanför. Jag saknar måsarna. Jag saknar dem så oerhört. De har nog flugit hem till varmare breddgrader för att återkomma i maj. Jag får nöja mig med änderna, sparvarna, gässen, skatorna och kråkorna. Fast jag har ju hästarna som förgyller min tillvaro också.

 

Cyber-P
På kvällarna chattar jag med P. Han bor i England. Han ville träffas när han var på jobb i Sverige men det var ju inte att tänka på för min del, jag hade feber och kände mig riktigt risig. I går skrev han igen, denna gång från England. Jag trodde män bara var intresserade att höra av sig när de var i närheten. Få se om han skriver i kväll igen. Han gör mig glad.

 
Togs inte om hand

Jag behöver komma ut nu. Komma ut och byta miljö, träffa människor och göra annat än att stirra in i datorn. Chiffongmolnen har fått formen av bomull idag. Balkongblommorna skulle behöva pysslas om en smula. Mina stackars olivträd vet jag inte riktigt vad jag ska göra av i vinter. Jag ska ta och skriva ett mail till min handledare nu så att hon vet att jag inte kommer på onsdag när vi ska prata metod för uppsats. Det känns oerhört skönt att ha släppt detta med uppsatsen och ju längre tiden går ju mer inser jag att jag verkligen var lämnad i sticket. Jag inser att jag inte togs om hand ordentligt och att den förre handledaren som nu är sjukskriven.


Borde ha setts ordentligt innan sommaren
Hon borde ha tagit ett längre snack med mig innan sommaren, medan tid fanns för att fortfarande forma arbetet. Hon borde ha berättat för mig att jag skulle söka intervjupersoner i tid och så vidare. Det är lätt att tycka att jag klarar allt, men ibland måste man vara kritisk och lägga ansvaret på andra. Jag hör till dem som inte gärna gör det. I dag anser jag att betydligt mer ansvar låg på min handledare än vad hon tog. Men, men.. nu slapp jag brottas med det problemet så allt är frid och fröjd.


 
 Normalmstorg, Stockholm

Kommentera här: