Nöjen att tänka på

Moln av chiffong
Nu har den kommit igen. Vågen av illamående som griper tag i hela mitt innanmäte och vrider om tills jag blir helt paralyserad. Jag måste ta mig för något. Kan inte läsa, kan inte se på tv. Himlen är vackert blå utanför mitt fönster med slöjmoln som liknar tunn chiffong. Men jag kan inte njuta av den som jag brukar. Min kusin berättade att hennes fyraåriga dotter som är bosatt i USA och som är här på besök nu är mycket fascinerad av lågtrycket som varit i veckan. Hon tittar på himlen och undrar varför den är så grå "vad är det som har hänt med den mommy?"

Cocal Cola
Jag gick nyss ner till närbutiken och köpte Coca Cola och asiatiska nudlar som jag kokade och slevade i mig. Magen tycks opåverkad. Febern börjar sakta komma tillbaka. Jag vet att jag borde ta mig an en riktigt bra film. Helst en matinéfilm på sådär en 3-4 timmar. Jag får kolla vad jag har i mitt lilla filmbibliotek. Det var skönt att göra räkningarna idag. Det trodde jag aldrig, jag trodde det skulle bli jobbigt, men tvärt om gick det fort. Jag hade inte särskilt många. Ska jag leva på Coca Cola och nudlar kommer det definitivt bli billigt att leva framöver.

Helgen
Det händer mycket i veckan. Det visade sig att jag dubbelbokat lördagen så jag fick lov att dubbelboka söndagen i stället. Ane Brun spelar på Södra teatern i helgen och jag var helt säker på att jag köpt biljetter till fredagen. Därför bokade jag in bokklubb på lördagen. På söndag ska jag på treårskalas men det får bli bokklubb på söndag kväll. Nu fick jag min lilla snilleblixt att jag borde klä ut mig till pirat på treårskalaset. Det skulle vara spännande att se hur det mottogs av mitt barnbarn. Bara han inte blir rädd. Vi brukar klä ut oss på jobbet en gång om året och förra året klädde jag ut mig till Jocke med kroken. Kanske ska jag ta fram Jockes kläder igen? Nej hellre satsa på Sjörövar-Jenny med trasig kjol. Jag vill vara barn och leka på riktigt. Det är tur att man har barnbarn.

Ane Brun
På lördag ska jag som jag tidigare skrivit på konsert. Ane Brun är min absoluta "idol". Jag har några stycken, men hon är nog den jag beundrar mest och som väcker mest känslor hos mig. Hon sjunger fantastiskt och gör helt magisk musik. Det ska bli så roligt att se henne igen. Jag såg henne snabbt i somras på en Fi-gala på Mosebacke, annars är det nästan ett år sedan jag var och såg och lyssnade på henne på Cirkus. Jag var tagen och vartenda hårstrå darrade på armen när hon sjöng.


Älskar att gå på konserter
Den gången satt jag på tredje bänk. Nu har vi hamnat på trettonde, helt ok. Musik och konserter är viktigt för mig och jag skulle vilja gå betydligt oftare. Man får dock prioritera för det är inte billigt. Man kan dock finna billiga alternativ och ibland t.o.m. kostnadsfria alternativ som är bra. Min son har kontakter via Luger och Sony och kan ordna biljetter ibland. Han ordnade så att jag och två vänner kunde gå och se Jenny Wilson på Bergwaldhallen i somras, en annan artist jag beundrar. I november är det dags för nästa konsert, också den har min son ordnat biljetter till. Likaså var jag i augusti, så det händer då och då att jag kommer i väg.

Kommentera här: