In mot stan

In mot stan
Sminket har åkt på, likaså lite snygga kläder. Jag har nytvättat hår och beger mig nu in mot stan. Ett par oemotståndligt snygga skor ska tillbaka till affären, därefter lite andra ärendenninnan jag träffar doktorn och lite senare min bästa H. Skorna är grova, breda och skulle kunna bli hur sköna som helst men jag måste vara kräsen när jag lägger ner 1000 kr på skor numera. Det räcker inte med att de är leopardmönstrade.  Jag får se om det blir några andra bra promenadskor eller om jag bara köper nya löparskor. Jag ska resa snart och skulle behöva nya löparskor, dessa är skönast att gå i sommarhalvåret. Det är underbart att vara på benen och alla grubblerier är glömda.

Nya skor
Skorna är nu tillbakalämnade och ett par nya inhandlade. Det blev ett par praktiska kängor. Jag får gå i sandaler på semestern. Antar att det är viktigare att ha bra skor inför vintern.

 

Sagolikt vackra smycken gör en väninna till mig, Eva E Eriksson. Hon har sin verkstad och butik i Sundsval men det går bra att beställa från hennes webbshop: evaeeriksson.se.  Fotot är från hennes hemsida.


 

Rörigt i huvudet

Rörigt i huvudet
Det är måndag morgon och en ny vecka har just börjat. Jag sitter hemma och försöker få ordning i huvudet, bestämma i vilken ordning jag ska göra allt jag behöver göra. Egentligen borde jag sätta mig ner och plugga och jag tror nog att jag ska göra det snart. Det är lätt att falla in i andra bestyr. När jag hade uppsatsen var det betydligt lättare att uppnå disciplin eftersom det var så mycket att läsa och mycket att skriva. Man var helt enkelt tvungen. Nu vet jag att jag inte kommer få några problem att hinna. Dessutom har jag varit sjuk. Jag ska dock gå upp till Ica och inhandla kopieringspapper och printa ut alla dokument vi fått skickade till oss, se hur mycket det är, se hur mycket jag ska läsa ur boken och göra någon sorts plan.

 

Bra kurs
Det är så fantastiskt skönt att slippa läsa på distanskurs. Distanskurser innebär ofta att man ska samarbeta med andra, skicka arbeten till varandra, stöta och blöta för att sedan skicka in till läraren. De vill ofta att man ska visa att man inte bara sitter hemma på sin egen kammare och gör det lätt för sig. Problemet är att några i alla fall sitter hemma på sin egen kammare och gör det lätt för sig och svårt för andra med gott samvete. Jag gillar inte den formen. Hellre som nu att vi har individuella studier och samarbetar på plats.


Lyckad grupp
Vi hade riktigt kul i vår grupp på SU i torsdags. Vi skulle lägga in enkätsvar i ett program på internet för att räkna ut medelvärde på ålder, kön och yrke och så vidare. Jag hade inte varit med och utformat enkäterna och endast tre av de fyra som gjort enkäterna hade ställt frågorna till arbetskamrater. Det var konkret och tydligt. Svårigheterna gjorde dock att vi skrattade mycket och hade kul. Som tur var hade jag med datorn, vilket inte alla hade så jag kunde bidra med något i gruppen.

 

Saknar måsarna
Skatorna ropar till varandra uppe i Rönnen här utanför. Jag saknar måsarna. Jag saknar dem så oerhört. De har nog flugit hem till varmare breddgrader för att återkomma i maj. Jag får nöja mig med änderna, sparvarna, gässen, skatorna och kråkorna. Fast jag har ju hästarna som förgyller min tillvaro också.

 

Cyber-P
På kvällarna chattar jag med P. Han bor i England. Han ville träffas när han var på jobb i Sverige men det var ju inte att tänka på för min del, jag hade feber och kände mig riktigt risig. I går skrev han igen, denna gång från England. Jag trodde män bara var intresserade att höra av sig när de var i närheten. Få se om han skriver i kväll igen. Han gör mig glad.

 
Togs inte om hand

Jag behöver komma ut nu. Komma ut och byta miljö, träffa människor och göra annat än att stirra in i datorn. Chiffongmolnen har fått formen av bomull idag. Balkongblommorna skulle behöva pysslas om en smula. Mina stackars olivträd vet jag inte riktigt vad jag ska göra av i vinter. Jag ska ta och skriva ett mail till min handledare nu så att hon vet att jag inte kommer på onsdag när vi ska prata metod för uppsats. Det känns oerhört skönt att ha släppt detta med uppsatsen och ju längre tiden går ju mer inser jag att jag verkligen var lämnad i sticket. Jag inser att jag inte togs om hand ordentligt och att den förre handledaren som nu är sjukskriven.


Borde ha setts ordentligt innan sommaren
Hon borde ha tagit ett längre snack med mig innan sommaren, medan tid fanns för att fortfarande forma arbetet. Hon borde ha berättat för mig att jag skulle söka intervjupersoner i tid och så vidare. Det är lätt att tycka att jag klarar allt, men ibland måste man vara kritisk och lägga ansvaret på andra. Jag hör till dem som inte gärna gör det. I dag anser jag att betydligt mer ansvar låg på min handledare än vad hon tog. Men, men.. nu slapp jag brottas med det problemet så allt är frid och fröjd.


 
 Normalmstorg, Stockholm

Nöjen att tänka på

Moln av chiffong
Nu har den kommit igen. Vågen av illamående som griper tag i hela mitt innanmäte och vrider om tills jag blir helt paralyserad. Jag måste ta mig för något. Kan inte läsa, kan inte se på tv. Himlen är vackert blå utanför mitt fönster med slöjmoln som liknar tunn chiffong. Men jag kan inte njuta av den som jag brukar. Min kusin berättade att hennes fyraåriga dotter som är bosatt i USA och som är här på besök nu är mycket fascinerad av lågtrycket som varit i veckan. Hon tittar på himlen och undrar varför den är så grå "vad är det som har hänt med den mommy?"

Cocal Cola
Jag gick nyss ner till närbutiken och köpte Coca Cola och asiatiska nudlar som jag kokade och slevade i mig. Magen tycks opåverkad. Febern börjar sakta komma tillbaka. Jag vet att jag borde ta mig an en riktigt bra film. Helst en matinéfilm på sådär en 3-4 timmar. Jag får kolla vad jag har i mitt lilla filmbibliotek. Det var skönt att göra räkningarna idag. Det trodde jag aldrig, jag trodde det skulle bli jobbigt, men tvärt om gick det fort. Jag hade inte särskilt många. Ska jag leva på Coca Cola och nudlar kommer det definitivt bli billigt att leva framöver.

Helgen
Det händer mycket i veckan. Det visade sig att jag dubbelbokat lördagen så jag fick lov att dubbelboka söndagen i stället. Ane Brun spelar på Södra teatern i helgen och jag var helt säker på att jag köpt biljetter till fredagen. Därför bokade jag in bokklubb på lördagen. På söndag ska jag på treårskalas men det får bli bokklubb på söndag kväll. Nu fick jag min lilla snilleblixt att jag borde klä ut mig till pirat på treårskalaset. Det skulle vara spännande att se hur det mottogs av mitt barnbarn. Bara han inte blir rädd. Vi brukar klä ut oss på jobbet en gång om året och förra året klädde jag ut mig till Jocke med kroken. Kanske ska jag ta fram Jockes kläder igen? Nej hellre satsa på Sjörövar-Jenny med trasig kjol. Jag vill vara barn och leka på riktigt. Det är tur att man har barnbarn.

Ane Brun
På lördag ska jag som jag tidigare skrivit på konsert. Ane Brun är min absoluta "idol". Jag har några stycken, men hon är nog den jag beundrar mest och som väcker mest känslor hos mig. Hon sjunger fantastiskt och gör helt magisk musik. Det ska bli så roligt att se henne igen. Jag såg henne snabbt i somras på en Fi-gala på Mosebacke, annars är det nästan ett år sedan jag var och såg och lyssnade på henne på Cirkus. Jag var tagen och vartenda hårstrå darrade på armen när hon sjöng.


Älskar att gå på konserter
Den gången satt jag på tredje bänk. Nu har vi hamnat på trettonde, helt ok. Musik och konserter är viktigt för mig och jag skulle vilja gå betydligt oftare. Man får dock prioritera för det är inte billigt. Man kan dock finna billiga alternativ och ibland t.o.m. kostnadsfria alternativ som är bra. Min son har kontakter via Luger och Sony och kan ordna biljetter ibland. Han ordnade så att jag och två vänner kunde gå och se Jenny Wilson på Bergwaldhallen i somras, en annan artist jag beundrar. I november är det dags för nästa konsert, också den har min son ordnat biljetter till. Likaså var jag i augusti, så det händer då och då att jag kommer i väg.