Karin efter Karin Boye

Så fina filmer
Det finns fantastiska filmer på biblioteket. Jag visste att det fanns filmer där men inte att det var så hög kvalitet på utbudet. Därför lånade jag två filmer. Tyvärr har jag kommit av mig i mitt filmslukande när jag varit sjuk. Konstigt. Det är ju när man är sjuk som man har tid. Men jag har inte orkat koncentrera mig så det har mest blivit nyheter och Henrik Ekmans naturprogram. Nu ska det bli ändring på det. Redan ikväll. 
 
Min favvobokhandel 
Jag sitter på min favvobokhandel och fikar. Här spelar de jazz och jag förförs. Musiken vaggar mig, in i en annan värld. Jag älskar den världen. En värld fylld av konst och kultur, samhällsengagemang och kreativitet. Jag kommer att tänka på min pappa som älskade jazz. På senare år blev det mest blues. Riktigt blå blues. På begravningen spelade vi The Thrill is Gone med B.B. King & Tracy Chapman. Jag blir tårögd bara jag tänker på den låten. Jag var envis och ville verkligen ha med just de låten. Jag har alltid älskat den och vet att pappa också gjorde det och att B.B. King var en favorit. Men här spelar de jazz. Skön, vilsam jazz för fredagseftermiddagar. 
 
Nytillkomna små människor
Jag träffade en gammal bekant på vägen hit. Så säger man tydligen i min ålder. Man tar i hand men hälsar hjärtligt. Det var roligt att ses och jag fick träffa hans tjej och hans nytillkomna familjemedlem som log som solen själv men som enligt sin pappa hade en svår sjukdom. Fantastiskt att bebisen klarat sig så bra trots allt. En annan person hörde av sig idag. Inte en bekant utan en av mina vänner. Hon berättade att hon nu blivit mormor. Fantastiskt! 
 
Varför började jag blogga
Jazzen flöt vidare någon annanstans och nu är det Bill Frisell som ackompanjerar mitt skrivande enligt Schazam, appen på min telefon som jag använder flitigt när jag hör musik jag gillar, eller musik som väcker min nyfikenhet. Jag tror jag har vaknat till liv igen i samband med att jag kom ur min sjukdomsbubbla. Jag påmindes idag om varför jag börjat blogga och nu är det dags att åter hitta riktningen i mitt liv. Vad vill jag? Vart är jag på väg? Varför gick jag ner på halvtid? Varför började jag plugga? 
 
Svar:
Jag ville nå en förändring i mitt liv, en radikal förändring. En förändring inom mig, i mitt sätt att tänka och handla, en förändring som innebär att jag kan få utlopp för den frustration jag tidigare bar på och göra något kreativt av den. Att sluta ett heltidsjobb för att starta eget eller påbörja en konstnärlig verksamhet är inte lätt i min ålder, och särskilt inte om man har en svår kronisk sjukdom som jag faktiskt måste erkänna att jag har eftersom jag lider av relativt svår astma. 
 
Det finns sätt
Men det finns sätt att kunna förändra sitt liv efter de förutsättningar man har och det är den resan jag påbörjat nu den här hösten. Det här är som sagt bara början. Jag har så mycket jag vill göra. Jag vill skapa, jag har så många idéer och bara det faktum att jag gått ner i tid har frigjort mycket kraft. Att BRYTA UPP är inte svårt när man väl bestämt sig. Det viktiga är att man gör det utifrån sina förutsättningar. För min del trodde jag priset skulle vara högt men belöningen är betydligt mycket högre. "Bryt upp, bryt upp den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr" skriver Karin Boye i dikten Rörelse.
 
Varför Karin
Varför blev jag döpt till Karin? Karin efter Karin Boye. Mitt tilltalsnamn är dock Magdalena. Så, nu var det sagt. Jag har inte riktigt vågat vara jag, utan använt mig av mitt andra namn. Men det får också bli en del i processen, att visa vem jag är och stå för det. Bryt upp, bryt upp från anonymiteten...

 
 

Kommentera här: