Snart ger jag upp

Snart ger jag upp
Snart ger jag upp! Jag ska inte hoppa av kursen men snart ger jag upp pluggandet. Jag lyckas inte trycka in det jag läser. Jag har läst på avancerad nivå tidiare. Men dennna kurs är mastig plus att jag inte haft den tid jag skulle ha behövt. Föreläsningarna är "a peace of cake". Inga svårigheter att förstå. Böckerna är inte svåra att förstå de heller. Men det är för mycket! För mycket information att mata in. I alla fall under tidspress. Tusentals sidor att sätta sig in i. Även om jag får ha litteratur och dokument/artiklar med på salstentan så kan jag ju inte sitta och läsa in mig på begreppen där och då. Jag måste veta var jag ska söka informationen. Men jag ger upp snart och chansar.
 
Bokhandeln
Jag valde att knata i väg till bokhandeln. Här är tredubbelt så mycket folk mot vad det är en vardag. Men det är inte anledningen. Att folk sitter och pratar är inte orsaken till att jag inte kan koncentrera mig. Det är stressen och olustkänslorna som blockerar mig. Det är en tråkig kurs och jag är inte tillräckligt stimulerad. Att sätta sig in i internationella dataprogram som kan bearbeta data för kvantitativa studier (mätresultat, enkäter etc) är något jag inte kan trycka in så är det bara. Alla dess formler gör att jag kopplar på ett filter, som min väninna brukar säga. Det är så vansinnigt tråkigt. Ändå tvivlar jag inte på att jag kan få stor användning av kvantitativ metod i de studier jag redan vet att jag vill göra. Som komplement till kvalititativ (upplevelser, obesrvationer, djupintervjuer) metod. Men att bara läsa teori sida upp och sida ner tråkar ut mig och nu går det inte in mer. Kvalitiativ metod läste jag på egen hand i våras. Jag finner ingen motivation att läsa om boken men måste trycka in även denna information. Så ser det ut.
 
En eller två kurser
I vår får jag nog överväga om jag verkligen ska läsa två kurser. Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet. Den ena kursen är ren kvantitativ metod, den andra är ämnesstudier. Jag vet inte om jag orkar läsa metodkursen. Kanske behöver jag en paus från metod. Detta innebär att jag blir klar senare men jag har fått veta av studievägledaren att jag kan validera tre kurser jag läst tidiigare. Tillgodogöra mig alltså. Detta innebär att utbildningen förkortas med 22,5 hp. En avsevärd lättnad. Jag ska bara skicka in ansökan men det får bli i januari.
 
Julfint på bokhandeln
De har gjort julfint på bokhandeln och bjuder på glögg. Mina kort har inte gått åt ännu och jag behöver inte fylla på. Det gör inget. Jag orkar inte riktigt engagera mig i detta. Målar på där hemma och så får det bli vad det blir. Det ska dock bli kul när etiketterna kommer. Då kan jag klistra på dem på kuverten och göra reklam samtidigt. Jag längtar efter att måla i större format. Jag har köpt papper som ligger och väntar men jag får lov att ge mig till tåls en smula. Fast nu har jag ett lager med tomtar så kanske kan jag måla lite annat om kvällarna.
 
Hjälp mig!
Nu får jag nog bita i det sura äpplet och öppna böckerna igen. Jag dööör av tristess. En i personalen kom förbi och såg min bok. Åh nej, läser du Bryman din stackare. Vi var helt ense om hur oerhört stimulerande den är (ironisk). Hur gör du när du stöter på motgångar? Har du någon teknik eller metod? Ger du upp eller är du envis? Jag brukar vara envis och jag brukar ha god självdisiplin men nu fungerar den inte. Jag vet inte vart den har gömt sig. Snälla ge mig råd och tips. Ska jag bryta upp från utbildningen eller ska jag fortsätta? Ska jag läsa en eller två kurser nästa termin? Jag är förvirrad.
 
Nu hör jag att de säljer några av mina kort. Det gläder mig trots allt.
 
 

Kommentera inlägget här: